|
Post by Admin on May 22, 2017 12:58:16 GMT
Drage kolege,
Imam pitanjce oko kojeg se mucim vec neko vreme, pa rekoh da pitam za savet ili misljenje kolega:
- Kako formulisati ciljeve za osobe cije je radno mesto sistematizovano za par delatnosti po deo radnog vremena. Npr u opstini Svrljig imamo maltene na svim pozicijama osobe koje rade 50% ili 33% neke poslove, a ostatak radnog vremena druge poslove. Isti cesto nisu maltene uopste povezani.
NPR osoba koja radi ULJR radi: ULJR 33%, Poslove bezbednosti 33% i administartivnu podrsku Skupstini opstine 33%, nije da su bas povezane oblasti rada, cak rekao bi covek da nemaju skoro nista zajednicko.
Pitanje je sta mislite da je najefikasnije: Savetovati da imaju po jedan cilj iz svake oblasti, a iz nejvaznije oblasti (tipa ULJR) jos jedan ili dva cilj? ili neka druga kombinacija: tipa iz svake oblasti po dva cilja (sto je mozda mnogo?)
Opis posla ove osobe nece se znacajnije menjati, jer opstina nema dovoljno kapaciteta, maltene svi imaju slicne opise u citavoj upravi.
Nerealno je da mu svi ciljevi budu iz oblasti ULJR.
Tek nesto o tome razmisljam pa me zanima da li je neko od kolega imao slican slucaj, nisam siguran da u Uredbi pie ista ili ima primer za slicnu situaciju, a ona je veoma cesta na terenu kod malih Uprava.
Pozdrav, Marko
|
|
|
Post by milenab on May 22, 2017 13:26:33 GMT
Drage kolege, Imam pitanjce oko kojeg se mucim vec neko vreme, pa rekoh da pitam za savet ili misljenje kolega: - Kako formulisati ciljeve za osobe cije je radno mesto sistematizovano za par delatnosti po deo radnog vremena. Npr u opstini Svrljig imamo maltene na svim pozicijama osobe koje rade 50% ili 33% neke poslove, a ostatak radnog vremena druge poslove. Isti cesto nisu maltene uopste povezani. NPR osoba koja radi ULJR radi: ULJR 33%, Poslove bezbednosti 33% i administartivnu podrsku Skupstini opstine 33%, nije da su bas povezane oblasti rada, cak rekao bi covek da nemaju skoro nista zajednicko. Pitanje je sta mislite da je najefikasnije: Savetovati da imaju po jedan cilj iz svake oblasti, a iz nejvaznije oblasti (tipa ULJR) jos jedan ili dva cilj? ili neka druga kombinacija: tipa iz svake oblasti po dva cilja (sto je mozda mnogo?)Opis posla ove osobe nece se znacajnije menjati, jer opstina nema dovoljno kapaciteta, maltene svi imaju slicne opise u citavoj upravi. Nerealno je da mu svi ciljevi budu iz oblasti ULJR. Tek nesto o tome razmisljam pa me zanima da li je neko od kolega imao slican slucaj, nisam siguran da u Uredbi pie ista ili ima primer za slicnu situaciju, a ona je veoma cesta na terenu kod malih Uprava. Pozdrav, Marko
|
|
|
Post by milenab on May 22, 2017 13:30:39 GMT
Dragi Marko,
Po meni je logicno, kao sto si vec i napisao, za svaku oblast koju pokrivaju da imaju definisan po jedan radni cilj, a za oblast rada u kojoj najvise procentualno ucestvuju 2 ili 3 cilja, u zavisnosti od procene rukovodioca.
Mislim da bi time resili problem koji je zaista na terenu veoma cest.
pozdrav, Milena
|
|
|
Post by markop on May 23, 2017 7:32:04 GMT
Zdravo Marko,
Apsolutno se slažem sa Milenom što se tiče brojeva ciljeva.
Dodatno, uvek treba imati na umu šta su prioriteti službenika u sledećem periodu, te na osnovu toga da se radni ciljevi poređaju po značaju. Primera radi, ukoliko ovaj službenik iz Svrljiga sa 33% radi ULJR, ali ima obavezu da realizuje i prati Operativni plan za ULJR, Plan komunikacije i druge poslove, pretpostavka je da će mu radni ciljevi za ULJR biti prioiritetniji od administrativne podrške Skupštini. To je ona priča sa treninga koja se odnosi na strateška dokumenta JLS gde je zaista bitno iskomunicirati da radni cilj može da se formira čak iako ne postoji direktni link sa opisom poslova radnog mesta.
Konačno, izuzetno je bitno da rukovodilac sa ovim službenikom sedne i razgovora o prioritetima i na osnovu toga da se slože koji su poslovi zaista najbitniji za njega u budućem periodu.
Nadam se da smo pomogli. Za sve ovakve konkretne slučajeve slobodno postujte i u buduće.
Pozdrav Marko
|
|
|
Post by Admin on May 29, 2017 15:50:45 GMT
Drage kolege, Puno hvala na odgovorima javicemo sta su na kraju ciljevi za osobu koja radi ULJR u Svrljigu, mene isto interesuje cheers marko
|
|