|
Post by markop on May 18, 2017 12:26:58 GMT
Drage kolege, Ovde imate sve materijale koje smo koristili na ToT-u za ocenjivanje i postavljanje radnih ciljeva. Kao što smo se dogovorili pokušaćemo da adaptiramo materijal na način gde imamo dva primera radnih ciljeva oko kojih ćemo se složiti. Prva grupa radnih ciljeva bi trebalo da se pripremi tako da su izradjeni na osnovu kvalitetnog opisa radnog mesta, dok je druga grupa sa radnim ciljevima određenim na osnovu lošeg opisa radnih mesta. Milena i ja ćemo se truditi što pre da predložimo oba modela pa možemo zatim zajednički da se usaglasimo oko detalja. Hvala ponovo na učešću i slobodno sugerišite dalje izmene materijala. Srdačno Marko
|
|
|
Post by markop on May 18, 2017 12:29:44 GMT
|
|
|
Post by Admin on Jun 20, 2017 21:11:15 GMT
U prilogu Vam dostavljam i sistematizovana rešenja o definisanju radnih ciljeva i ocenjivanju. Sa napomenom da je predlog formiranja ocene po datum u principu namenjen za naprednije LS, odnosno za one LS koje bi na osnovu procene konsultanata u ovom trenutku mogle da primene ovakav koncept. Srdacan pozdrav, Vesna Kahrimanovic Attachments:Opis zadatka 3.docx (118.35 KB)
|
|
|
Post by tatjanapk on Jun 25, 2017 17:25:36 GMT
Dragi svi,
Prvo bih (pretpostavljam u ime svih nas) htela da se zahvalim našim kolegama, autorima materijala za obuku o ocenjivanju i radnim ciljevima na fantastično odrađenom poslu i naporima da u proteklih nekoliko nedelja stalno unapredjuju zadatke i pomognu nam da ovu obuku realizujemo na efikasan i kvalitetan način. Imam jednu manju sugestiju, predlažem da je razmotrimo.
Treće pitanje u okviru Zadatka 3 (material za ocenjivanje i radne ciljeve) bilo je da li učešće građevinskog inspektora u radu radne grupe za izradu Zakona o planiranju i izgradnji može i treba da utiče na njegovu godišnju ocenu, ako to učešće nije definisano kao poseban radni cilj. Moje mišljenje je (ne mislim da je ispravno, ali hajde da zajedno razmislimo) je NE. Ocene za postignute rezultate (koje se kvartalno daju) tako i ocene za ostala merila (utvrđuju se godišnje) isključivo se zasnivaju na utvrđenim radnim ciljevima. Pogledajte na primer, odredbu čl. 12 Uredbe o ocenjivanuju o merilu samostalnosti koje "pokazuje koliko je službenik, u okviru upustava i nadzora ocenjivača koji odgovaraju zvanju radnog mesta službenika uspešan u ispunjavanju utvrđenih radnih ciljeva".
Dakle, ukoliko je naš građevinski inspektor imenovan rešenjem ministra za člana radne grupe za izmenu Zakona o planiranju i izgradnji a a njegov neposredni rukovodilac proceni da je njegovo radno angažovanje u radnoj grupi važno, da je njegov doprinos u RG od suštinskog značaja, da će se radna grupa sastajati često i u dužem vremenskom period i da se od inspektora zahteva priprema za sastanke i formulisanje predloga zakonskih rešenja i priprema za sastanke, tada je potrebno izmeniti formular za specifikaciju radnih ciljeva i radne doprinose i radno ponašanje prema ostalim merilima za preostale kvartale utvrđivati imajući u vidu i učešće inspektora u radu radne grupe za ZPI.
Šta mislite?
Tanja
|
|
|
Post by zaklinav on Jun 28, 2017 20:04:03 GMT
Draga Tanja i ostale kolege,
Pre svega da se pridruzim u cestitanju (odnosno zahvalnosti) za odlicno pripremljen materijal za drugu obuku, danas smo to radili u Svrljigu.
Dalje, slazem se, vise nego delimicno, odnosno cini mi se da akcenat treba staviti na blagovremeno menjanje formulara za specifikaciju radnih ciljeva ukoliko se desi ovakav angazman kao sto je ucesce u RG za pripremu zakona. S moje tacke gledista najvaznije je da angazovanje zaposlenog bude adekvatno ocenjeno, narocito ako je u pitanju angazman od nacionalnog interesa, pa cak i ukoliko nije na vreme promenjen radni cilj, mislim da zaposleni koji je bio ukljucen u rad ovakve RG ne treba da snosi posledice, odnosno da i u tom slucaju treba naci nacina da se to pozitivno odrazi na ocenu. Cini mi se da bi ovakva fleksibilnost bila korisna i motivisuca.
Pozdrav, Zaklina
|
|